Jak co roku poza nagrodą publiczności nasze Jury Profesjonalistów przyzna swoje wyróżnienie dla najlepszej ich zdaniem drużyny. W tym roku po raz kolejny w Jury zasiądą Isabel Balderas i Marcin Molik oraz po raz pierwszy chef Paweł Suwała. Wszystkich serdecznie witamy w IX Cooking Clash!

 

Maria Isabel  Balderas ib
szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem. Pracowała w restauracjach: Puente de Ovando Restaurant (Puebla, Meksyk), Sheraton Hotel (Canun, Meksyk), Mariott Hotel (Canun, Meksyk), Melia Hotel ( San Jose del Cabo), Fishers Hotel ( Pitlochry, Szkocja), Mariott Hotel (Warszawa) ). Aktualnie szef kuchni słynnej meksykańskiej restauracji DosTacos.

 

 

 

 

 

 

 

Paweł Suwała ps
szef kuchni warszawskiej restauracji Butchery & Wine, wielki znawca wołowiny. Zna business restauracyjny od podszewki – zaczynał od pracy na sali by potem przenieść się do kuchni: najpierw w Warszawie, potem w Grecji, a następnie w Londynie, gdzie pod okiem najlepszych profesjonalistów chłonął różnorodność kulinarną tego miasta. Choć dwukrotnie otrzymał wyróżnienie przewodnika Michelin Bib Gourmand, nie goni za zaszczytami a skupia się na konsekwentnym zadowalaniu gości Butchery & Wine.
 

 

 

 

Marcin Molik marcin molik
gotowanie ma we krwi  W słowach i ocenie bywa brutalny, za to dostać od niego widelczyk to prawdziwe wyróżnienie! Kulinarnie wyżywał się m.in. w: Rondo Royal, Skandal Bistro, Norma, Rumburak, Atelier Amaro staż, By the Way, Sheraton, Nei Fiori, Baraboo, Bistro Sfera, Holiday Inn, uczy z Jakubiakiem… tablicy zabraknie… Marcin będzie tam dla Was drodzy zawodnicy!